* Tove Møller * Elna Christiansen * Hanne Galschiøt * Lone Schiøtz Nielsen * Steen Malberg * Gine Hedegaard Nielsen *

Der er Fernisering fredag 21. april 2023 kl. 16.00 i KunstVærket, Vitavej 60, 8300 Odder.
Udstillingen er herefter åben mellem kl, 14 og 17 til og med 7. maj. Gratis entre.

Tove Møller holder meget af at tegne – og har altid gjort det. Tidligere har naturen og væksterne været foretrukne motiver, også i akvarelmaleri. Da hun flyttede på landet i 1994, rykkede dyrene for alvor tæt på! Med skitseblokken klar studerer hun dyrene på tæt hold. Når det lykkes at fange dyrets væsen og egenart, er der basis for videre bearbejdning i oliemaleriet. På denne udstilling viser hun dyr fra området: høns, gæs, får – og en enkelt Oddergris.

Steen Malbergs tegninger er baseret på iagttagelser i naturen, hvor han færdes med tegne- og malegrej. Det kan være i Tøndermarsken, landskabet omkring Arresø, Lofotens fjelde eller zoologiske haver rundt omkring i verden. Han giver med sine billeder inspiration til en god snak om naturen og spændende oplevelser i den. Han vil gerne have os til at passe bedre på naturen. Steen Malberg er medlem at Tegnerforbundet, Danske Billedkunstnere og udstillingsgruppen Dyreliv.
www.steen-malberg.dk

Lone Schiøtz glæder sig over, at hun på Bornholm stadig har nok af natur at gå vild i, og er man først gået en lille smule vild, så man på den måde får øjnene op for alt omkring én. Naturens egne fuldkommen geniale mønstre betager hende. F.eks. hvordan sneen lægger sig i bølgelignende faner i en grøft. Eller oplevelsen af flyvemyrer med glinsende vinger i luften. Eller et prikket Mariehønsemylder i en tom sildekasse, solsortefodspor i sne, måger, der larmende letter fra klipperne i en kæmpeformation af flaksen og hvidhed. Hun eksperimenterer bl.a. med linoleumsbloktryk kombineret med forskellig monotypi.

Tekstil- og billedkunstneren Gina Hedegaard Nielsen blev mesterlært væver i 1985 og modtog Kunsthåndværker-prisen i 1986. Hun har i årene 1985-1999 primært arbejdet med tekstile udsmykninger til offentlige rum bl.a. billedtæpper til rådhuset i NUUK. 1999-2001 tog hun en supplerende uddannelse på Billedskolen Jagtvej og arbejder nu med tekstile udtryk, tegning, maling og grafik i et stort favntag. Hun udstiller aktivt i ind- og udland. Gina Hedegaard Nielsen arbejder legende og undersøgende med materialerne. Det kan være med enkel og sort tuschstreg i stramme kompositioner, eller med pastelkridt og kul i større armbevægelser. Altid tegnes der genkendelige motiver og ofte udført med et humoristisk tvist, eller i en kærlig og ærlig fortolkning. Hun er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF), Kvindelige Kunstneres Samfund (KKS), Gruppen De frie Islæt og gruppen Dyreliv.
www.ginahn.com

Elna Christiansen arbejder som billedhugger og modellerer udelukkende dyr direkte eller efter levende model. Her handler det om at bruge alle sanser, da hun ikke kan ikke bede dyret om at holde sig i ro. Dyret bestemmer. Det betyder at hun ofte har flere arbejder i gang samtidig over flere dage. Dyrene har som os mennesker vaner, som kunstneren aflurer. Som bestemte tider hvor de spiser-sover-eller andet. Til gengæld bliver oplevelsen intens, og det afspejler sig i det færdige resultat.

Hanne Galschiødt er uddannet på Danmarks Designskole og debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1969. Hun står for en virkelighedsnær, naturalistisk kunst. Værkerne består af akrylmalerier samt syede gouacher i en mixed media teknik, idet hun både tegner, maler og syr på papir. Med hendes fortid som tekstilkunstner får værkerne en reliefagtig virkning af stoflighed i en objektagtig dimension. De mange lag har noget næsten fysisk over sig og virker på synssansen store taktile fornemmelser, så man får lyst til at røre ved dem. Hun er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF) og Kvindelige Kunstneres Sammenslutning (KKS) samt gruppen Dyreliv.
www.hannegalschiøt.dk

 

Dyreliv
Dyreliv
Dyreliv
Dyreliv
Dyreliv
Dyreliv
Dyreliv
Dyreliv
Dyreliv
Dyreliv
Dyreliv
Dyreliv